10 Ekim 2012 Çarşamba

A Company Man // 2012

Efendim koyu bir So Ji Sub fanı olarak yeni filminin tanıtımı yapmazsam içimde kalırdı.
Malum Road Number One'dan sonra bir süre ortalarda gözükmese de sonrasında önce Always//Only You adlı film, ardından da Ghost//Phantom adlı dizisiyle karşımıza çıkarak yine kendine hayran kalmamızı sağladı.

Her ne kadar gönlüm yeni bir dizi istese de şimdilik elimizde yine çok konuşulacak bir film var.
"A Company Man"

Film hakkındaki genel bilgiler şöyle:
Orijinal Adı : 회사원 / Huisawon
Yönetmen ve Senarist : Lim Sang-Yoon
Tür : Aksiyon / Dram / Gerilim
Vizyon Tarihi : 11 Ekim 2012

So Ji-Sub - Hyeong-Do
Lee Mi-Yeon - Su-Yeon
Lee Jae-Yoon - killer
Kwak Do-Won - Jong-Tae
Kim Dong-Joon - Ra-Hoon

KONUSU
Hyeong-do metal ticaret şirketi maskesi altında işlerini yürüten bir kiralık katil örgütünün üst düzey bir katilidir. Bu soğukkanlı profesyonel katil için öldürmek günlük iş anlaşmalarından farklı değildir. Bir gün Hun-yi 'yi yok etmek için gönderilir. Hun-yi kaderiyle (ölümüyle) yüzleşmeden önce Hyeong-do'dan bir iyilik ister, bu iyilik parayı ailesine ulaştırmasıdır. Uzun bir tereddütten sonra Hyeong-do Hun-yi'nin evine gider ve bir kadınla karşılaşır. Eski bir şarkıcı olan Su-yeon, Hyeong-do'nun sevdiği kadındır. Hyeong-do kadınla tanıştıktan sonra bir şeyler hissetmeye başlar ve yaptığı işten pişmanlık duymaya başlar. Bu arada şirket Hyeong-do'nun Hun-yi'yi talimata uygun öldürmediğini öğrenir ve onu şirketten atmaya karar verirler.

Su yeon'la yeni bir hayata başlamayı düşleyen Hyeong-do, kendini çalıştığı şirketin avı olarak bulur.

Filmle ilgili bir not: Film çekimleri 20 Ağustos 2011'de başlayıp 6 Aralık 2011'de bitti.
Afişlerden de anlaşılacağı gibi So Ji'miz soğukkanlı bir katildir. Tabii sonra aşık olup yaptığı işten pişmanlık duymaya başlar falan filan işte... Konu klasik gelse de So Ji'yi izlemek zevkli olacak.

Oyunculara bir bakalım.
 So Ji Sub - Hyeong Do

Lee Mi Yeon - Su Yeon

Kwak Do Won - Jong Tae

Kim Dong Joon - Ra Hoon

Bayan oyuncuyu daha önce Crazy for You adlı dizide izlemiştim. Kendisini çok güzel bulmasam da hoşuma giden bir oyunculuk sergilemişti. Yani izlemekten çok rahatsız olacağım biri değil. :)
Yine de içimden hani başka güzel kadın yok muydu demek de geçmiyor değil ama bu düşünceyi aklımdan hemen çıkartıyorum. Dediğim gibi başarılı bir oyuncu, rolünün hakkını verecektir eminim.

Sabırsızlıkla yayınlanıp videolarının nete düşeceği zamanı bekliyorum. Çevirisi bana kısmet olursa çok sevinirdim ama İngilizce altyazısı çıktığında ne olur bilemem. Beklemeye devam şimdilik. :)

Fragmanı da izleyelim.

Tek isteğim filmin sonunda yine acı çekmiş, bir yeri sakat kalmış ya da ölmüş bir So Ji görmemek.
Filmde bol bol dövüş, vurdu kırdı sahnesi görecek olsak da sonu mutlu bir son olur inşallah demek istiyorum.
Tam bu sırada ise aklıma onca kişiyi gözünü bile kırpmadan öldüren bir seri katilin sonu ne kadar mutlu bitebilir ki diye kötü kötü düşünceler gelmeye başlıyor. Umarım yanılıyorumdur.






2 yorum:

  1. İzleyeli baya oldu ama düşüncelerimi paylaşmadım sanırım seninle :S genel anlamda filmi beğendim (her ne kadar klişeleşmiş bir konu olsada ).So ji de zaten var bir kiralık katil havası :P rolünü yaşamış adeta. bazı oyuncuların kaderi hep kötü gidiyor maalesef dizi ve filmlerde (misal kim nam gil :S anldın sanırım ne demek istediğimi ) baş rol aplayı sevemedim ama :S oyunculuğu iyi demişsin ama zaten filmde çok fazla rolü yok :S o kadarını bben bile oynardım hele ki karşında so ji varsa :S bu tip filmlerde dövüş sahnelerinin çok iyi olmasını ve estetik görünmesini tercih ederim ,bu konuda benden tam not aldılar. The man from newhare ajussi filmini de anımsattı. çeviri içinde ayrıca teşekkür ederim, yüreğine sağlık canım :))anlayacağın cangi takipte :P

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler cangım. Seviyorum seni. :):)

      Bayan oyuncu konusunda katılıyorum. Filmde olmasa da olurdu dedirtecek kadar az bir rolü vardı. O nedenle çok da hakkında yorum yapabileceğim bir şey olmadı. Filmin konusu da dediğin gibi sıradandı. Kısacası sadece So Ji'yi izledik. Gözümüz gönlümüz açıldı o kadar. :)

      Sil