19 Mayıs 2012 Cumartesi

"Giant" 1. Kısım

Şimdi bahsedeceğim diziyi birkaç bölümde anlatmayı düşünüyorum. Çünkü bu dizi öyle bir iki kelimeyle geçiştirilemeyecek adı gibi "Kocaman" bir dizi. "Giant".

"Giant / Jaieonteu"


Konu :


...altın dediğin bir aileyi parçalamak için yeterlidir!

"Giant" 1970'li yıllarda yaşayan üç kardeşin büyümelerini ve intikam peşinde olmalarını anlatır. Derin üzüntü yaşayan Lee Gang Mo, ufak kardeşi Lee Mi Joo ve ağabeyleri Lee Sung Mo...

Babasının öldürülmesinden sonra ailesiyle birlikte yaşadıkları evden kaçan Lee Gang Mo, annesini, kardeşini ve ağabeyini kaybeder. Daha sonra Hwang Tae Seob tarafından büyütülür ve onun kızına aşık olur.

Babasının ölümünden Hwang Tae Seob'un sorumlu olduğunu öğrendiğinde ise Lee Gang Mo & Hwang Jung Yeon'un ilişkisinin arasına intikam isteği girer.

Bölüm Sayısı : 60

1. Kısım

Lee Bum Soo - Lee Gang Mo


Lee Gang Mo karakteri herkesin hayalini kurduğu bir karakter. Onun gibi bir sevenim olsun, onun gibi bir abim olsun, onun gibi bir patronum olsun, onun gibi bir dostum olsun, onun gibi ... aklınıza gelebilecek bir her şeyim olsun işte.


Yeri gelince dünyanın en anlayışlı insanı, en tutkulu aşığı... Yeri gelince tuttuğunu kopartan, aklına koyduğunu yapan yıkılmaz bir iş adamı... Yeri geldiğinde fedakar, sevgi dolu bir abi-kardeş...
Yeri geldiğinde kötülerin karşısında yılmadan, başı dik duran cesur bir doğruluk abidesi...


Lee Gang Mo'yu tanıdıktan sonra her kurduğum cümleye "Bir Gang Mo'm yok ki..." diye başlar oldum.


Bu arada bu karakteri canlandıran hayranı olduğum  Lee Bum Soo'yu es geçmemek gerek. Başka bir oyuncu Gang Mo'yu böyle güzel yansıtamazdı. Oyunculukta Kore sektöründe üstüne tanınabilecek çok az oyuncu vardır bence. Zaten ülkesinde de çok seviliyor. Bugüne kadar oynadığı yapımların kalitesi tartışılmaz bile. Her türlü mimiği, duygusu, anı hissettirmesi bakımından bulunabilecek en iyi oyuncu.


Gang Mo'yu kelimelerle anlatmak imkansız izlemek gerek...


Park Jin Hee - Hwang Jung Yeon


Jung Yeon, bugüne kadar gördüğüm en sadık, tutkulu aşık...
Vefakar evlat, başarılı iş kadını, doğrularından vazgeçmeyen cesur bir karakter.
Sevgisini de, aşkını da, öfkesini de, mutluluğunu da böylesine izleyice aktarabilen nadir karaterlerden biri. 
Sabırla aşkının, amaçlarının arkasında durup bildiği yoldan şaşmaması insanı kendine hayran bırakan bir karakter.
Her yanından asalet akarken, her cümlesindeki, her hareketindeki kararlığı, inancı izleyiciyi kendine hayran bırakıyor.
Elini kolunu nereye koyacağını bilemeyen, sakar, pısırık, beceriksiz, kararsız ve başkalarının yönlendirmesiyle hayatlarına devam eden sıradan zayıf bayan karakterlerin aksine herkesi kendine hayran bırakan keşke onun gibi olsam denilebilecek bir karakter.

Park Sang Min - Lee Sung Mo


Sung Mo oppa, bu dizideki kelimelerle tarif edemeyeceğim kadar sevdiğim karakter. Nasıl bir karakterdi o öyle... Hala yerine birini koyamadım...
Öyle bir abi, öyle bir evlat, öyle bir dost...
Ne desem tüm kelimeler boş kalıyor.
Sanki benim abimdi... Sanki benim için uğraşıyordu...
Fedakarlığın böylesini görmek çok zor. Bu fedakarlıkta zerre kadar samimiyetsizlik, şüphe ve kararsızlık yoktu. Ömrünü bir şeye adamak böyle bir şeydi...
Kardeşlerinin kılına bile bir zarar geldiğinde öfkeden, üzüntüden titreyen bu adamı nasıl unuturum.
Kardeşleriyle beraberkenki mutluluğu, sımsıcak ses tonuyla onların üzerine titremesi, onları sahiplenmesi, onlar için tüm hayatını gözünü kırpmadan feda etmesi...
Hala içimi sızlatıyor. Ona olan hayranlığımın ifadesi yoktur.
İzlenmeli... Başka tarifi yok... 

Joo Sang Wook - Jo Min Woo


Min Woo... Bir karaktere hem bu kadar kızıp hem de aynı oranda sempati beslemek çok zor olsa gerek.
Uçlarda duran bir karakterdi. Ya deli gibi aşık, ya öfkeli bir rakip ya şefkatli bir adam...
Fakat bir gerçek var ki zil zurna aşık...
Yakışıklı, karizmatik, başarılı, anlayışlı, sevgi dolu...
Bir o kadar da öfkeli, kibirli, kendini beğenmiş... 
Yetişme tarzını düşününce vicdanıyla, olmak istediği gerçek kişiyle hayatı boyunca ona aşılanıp öğretilenler arasında sıkışmış çaresiz biri.
Bu çelişkiler içerisinde deli gibi aşık olup, sonra aşkı, ailesi ve baş düşmanı arasında kalınca yaşadığı duygu karmaşası gerçekten izlenmeye değer.
Aşkı gözlerinden okunurken, güldüğünde içinize harika bir bahar esintisi yayılırken, ağladığında kalbiniz titreşirken ona hayran kalmamak mümkün değil.


Hwang Jung Eum - Lee Mi Joo


Mi Ju... Dizinin sevgi pıtırcığı. Tüm olumsuzluklara rağmen etrafındakileri mutlu etmeye çalışan Polyana misali sevimli mi sevimli bir kız. Gelin görün ki o da dizideki her karakter gibi çok acı çekiyor.
Sevimli bir kız kardeş, masum duygularla dolu bir aşık, tüm insanlara karşı şefkatli saf bir kız.
Küçüklüğünden beri hayali olan şarkıcı olma yolunda hayatın getirdiği tüm engellere karşı başarıyla yürüdü.
Yaşadığı büyük aşkın hayatını daha da zorlaştırmasına rağmen hiçbir zaman yaşama sevincini yitirmeyen, acısını dışa vurmayan, insanları mutsuz etmek istemeyen güçlü bir kız.
Etrafına neşe saçarken, gizlice ağladığında içinizi burkan bu karakter de dizinin vazgeçilmezlerinden biri.
Mi Ju karakterini canlandıran Hwang Jung Eum ise oyunculuk konusunda çok başarılı biri. Bu rolü de o kadar güzel canlandırdı ki tam ona biçilmiş bir kaftandı sanki.

Jung Bo Suk - Jo Pil Yeon


Jo Pilyeon... Dizinin tartışmasız en başarılı oyuncusu ve karakteri. 
Aslında illa öyle adlandırmak gerekiyorsa dizinin kötü karakteri. Fakat beni kendine bu denli hayran bırakan, ayakta alkışlamak isteyeceğim bir kötü karakterdi.


Amaçları uğrana yürüdüğü yolda bir saniye bile tereddüt etmeyen biri. Yaptığı her işin hakkını veren, en ince ayrıntısına kadar planlayan, insanı kendine hayran bırakan bir adam.
Karşısındaki insanı çok iyi tahlil edebilen, ne istediğini çok iyi bilen, herkesi otoritesi altına alan biri.


Hani vardır ya sözde kötü karakterler, saçma sapan bir şey yaparlar bir iki olaydan sonra foyası ortaya çıkar batar gider. İşte Jo Pilyeon tam tersi. Sırtı kolay kolay yere gelmeyecek, acemice hatalar yapmayacak biri.
Attığı şuh kahkahalarla kendine olan güvenini bir an bile yitirmediğini gösterirken sizin de aynı kahkahaları atasınız geliyor.
Bir Jo Pilyeon daha gelir mi acaba dizi/film piyasasına...

Lee Duk Hwa - Hwang Tae Sub


Hwang Tae Sub, kendi adıma tarafsız olduğum bir karakterdi. Ne çok sevdim ne çok kızdım. Yine de baş kahramanımız Gang Mo'ya yaptığı yardımları es geçemeyiz.



60 bölümlük bir dizi olduğu için bol bol karakter var ama başlıca oyuncularımız bunlar.

Hep söylerim, Koreli çocuk oyuncular büyüklerinden bile güzel işler çıkartıyor. Bu dizide de ilk 9 bölüm onları izledik ve bir an bile artık büyüsünler demedim. O kadar harika bir oyunculuk sergilediler...


Yeo Jin Goo - Kang Mo  ve  Nam Ji Hyun - Jung Yeon ve 
Kim Soo Hyun - Sung Mo


Yayınlandığı dönem reyting rekorları kırdı, merak edenler reytinlere buradan bakabilir.


Kısa fragman:



Dizinin açılış video:

1 yorum:

  1. Lee Gang Mo için yazdıklarınız çok doğru ve etkileyici sözler hepsine katılıyorum.bölümleri çok olduğu için izlemeye kararsız başladım ama iyikide başlamış ve izlemişim yoksa çok şey kaçıracaktım.herkese izlemesini tafsiye ederim

    YanıtlaSil