25 Ocak 2013 Cuma

Queen Seon Deok OST Balbambalbam Türkçe Altyazılı

Muhteşem Kraliçe, Bidam ve Balbambalbam
Muhteşem Kraliçe'yi izleyip de beğenmeyen kolay kolay çıkmaz herhalde.
Benim gibi ön yargıyla başlayıp ilk bölümlerinde "Amann, aynı işte, ne farkı var ki diğer tarihi dizilerden?" diye eleştiren hatta Yuşin'i beğenmeyip "Bu tipsizin neresini sevdi Dokman?" deyip duran birinin bile fikri değiştiyse herkes sever diye düşünüyorum. Öyle ki, ne zaman diziye kendimi o kadar kaptırdığımı, bir günde 3-4 bölüm izlesem bile doymadığımı, hele diziye giren Bidam karakterinden sonra nasıl diziyle yatıp kalktığımı anlamadım bile.
Dizideki tüm karakterler bir tarafa Bidam karakteri için bile başlı başına izlenebilecek bir dizi.

Muhteşem Kraliçe benim için ne Yuşin, ne Dokman, ne de Bidam - Dokman aşkı...
Muhteşem Kraliçe'nin bana ifade ettiği tek kişi "Bidam", tek şey de Bidam'ın terk edilme, sevilmeme korkusu.


İlerleyen bölümlerde Bidam'ın terk edilme, sevilmeme korkusunu öyle bir işlediler ki benim de içim parça parça oldu. Son bölümlere doğru, tüm dizi boyunca bırak tek damla gözyaşını en ufak duygu bile hissetmeyen ben Bidam'la beraber oturup ağladım.

O üzüldü ben üzüldüm, o acı çekti ben acı çektim... Hele tek başına yaşadığı acı ve hayal kırıklığı sırasında çalan bir şarkı vardı ki o şarkıyla kendimi koyverip ağlıyordum.
Onca zaman geçti hala günde 5-10 kere dinlesem bile doymadığım, etkisi hiç geçmeyen bu şarkının sözlerini araştırıp bir de Türkçe altyazıyla anlayarak dinleyelim dedim.

Burada bir not düşmek istiyorum, "Balbambalbam"ın anlamı adım adım (yürümekten) ziyade nereye gideceğini bilmeden amaçsızca (yürümek) anlamındaymış ama en uygun yerleştirebildiğim ifade buydu.

İyi seyirler. :)


2 yorum:

  1. televizyonda verilirken öylesine vakit geçsin diye bakmıştım ama sonra hep hep takip etmiştim :D Bidam çok ilginç ve güzel bir karakter sevilmez mi o^^ Kim Nam Gil'in bad guy diziside süperdir bu arada eğer izlemediysen ;)
    Çeviri için de teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İzlemez miyim? Bayılmıştım orada da kendisine. :)
      Ben de teşekkürler ederim. :)

      Sil