12 Nisan 2013 Cuma

Gu Family Book / Kang Chi The Beginning / 2013

Bir önceki çeviri projemiz olan Yawang'ı bitirince yeni bir ortak çeviri projesine karar verdik Yeppudaa Çeviri Çetesi olarak. Gu Family Book.

Açıkçası hem yoğunluğum hem de bu sıralar çeviriden biraz soğumuş olduğumdan ilk etapta çok isteksizdim.
Fakat ilk bölüm geldiğinde altyazısız atlaya atlaya bir göz atayım dedim, sonra kendimi 2 dakika bakayım dediğim bölümün nedeyse yarısını izlemiş olarak buldum.
İnsanı bir anda kendine bağlayan bir olay zinciriyle ilk etkiyi oldukça güzel yaptı dizi.
İlk bölümü Türkçe altyazıyla izleyip anlamlandırdıktan sonra heyecan ve sabırsızlıkla 2. bölüme geçtim hemen.
İkinci bölümde güzel bir aşk izlerken aniden olaylar tersine döndü ve kendimi gözyaşları içinde buldum.

Dizinin baş kahramanı Kang Chi'nin nasıl dünyaya geldiğini, annesi ve babasının kısa süreli ama oldukça etkili ve hüzünlü hikayesini izledik ilk iki bölümde.

Kang Chi'nin babası Wol Ryung bir Gumiho'dur. Yani Kore'de 9 kuyruklu, olağanüstü güçlere sahip bir tür canavar olarak tanımlanan mistik bir yaratıktır Gumiho.
Wol Ryung, aslında ormanın koruyuculuğunu yapmaktadır ama 1000 yıllık yalnızlık canına tak etmiştir. Babası vatan hainliğiyle suçlanan Seo Hwa'yı görür görmez ona aşık olur ve onun için her şeyi yapmaya hazırdır. Hatta artık gerçek bir insan olmak ister. İşte hikayeleri böyle başlar ama talihsiz kaderleri buna müsaade etmeyecektir.

Bundan sonraki bölümlerde Lee Seung Gi'nin canladıracağı, babası gibi Gumiho olan Kang Chi'nin hikayesini izleyeceğiz. Fakat ilk iki bölüm bile beni tatmin etmeye yetti.
Özellikle baba Gumiho rolündeki Choi Jin Hyuk beni benden aldı.
Kendisi bana çok tanıdık gelse de sanırım ilk kez izliyorum onu. Ses tonu özellikle inanılmaz etkileyici.
Sanki bu rol onun için biçilmiş kaftandı. Öylesine yakışmıştı ki rolüne, böyle hayali bir yaratığı bile gerçekmiş gibi hissettirdi bana.

Wol Ryung'un her hali bir başka etkileyiciydi...

Endişeli Wol Ryung...



Aşık Wol Ryung...



Sevdiğine zarar gelmesinden korkan öfkeli Wol Ryung...




 Son olarak da tüm izleyicilerin yüreğini burkan ihanete uğramış Wol Ryung... :(:(:(


Kang Chi'nin, babası kendini bu kadar sevdirmişken, kendini Gumiho olarak kabul ettirmesi zor olur mu bilmem ama baba gumihoyu ilerleyen bölümlerde ondan daha çok dizide görmeyi çok istediğim bir gerçek.
Hatta bu şahsiyeti başka bir dizide baş rol olarak izlemek istiyorum.

Dizinin müzikleri de çok güzeldi.Yeni bölümleri büyük bir sabırsızlıkla bekliyorum.
Bu şarkıları dinlemeden sayfadan ayrılmayın derim. :)

12 yorum:

  1. Açıkçası şu aralar hiç Kore dizisine başlamaya niyetim yoktu ama yazını okuyunca bu diziyi izlememeyi düşünmek biraz zor geldi :D
    Wol Ryung rolündeki şahsiyetinde burda oynadığını sayende öğrenmiş oldum :D I need romance ve pasta da izlemiştim çok severim kendisini ;);)
    Çok kolay gelsin ellerine sağlık^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pasta'yı ben de izledim ama hatırlamıyorum bu adamı. Hangi roldeydi orada acaba?

      Dizinin kalan 22 bölümü nasıl olur bilmem ama ilk iki bölümü başlı başına bir film gibi izlenmeli bence. :)

      Teşekkür ederim ayrıca. :)

      Sil
    2. sonradan şeeep'ten dolayı mutfağa gelen 3 yakışıklı çocuk vardı ya onlardan biriydi :D

      Sil
    3. Onlardan birini çok beğendiğimi hatırlıyorum, kesin budur o zaman. Zaten çok tanıdık geliyordu bana. :):)

      Sil
  2. ya bu bizim panda daki kızıl oğlan yaa :) sujun Donghae'si ile bana göre oynamaya çalışan şeker pancarı yakışıklısı orda çok beğenmiştim ama biraz rolü kavrayamamış duruyordo benim gözümde yani olmamıştı o rol ona umarım burda öyle değildir. çünkü bu diziyi merakla bekleyen ve bölümlerinin hızlı ilerlemesini bekleyenlerdenim :) ve bu arda sevgili Lapland lütfen bu diziyi daha fazla tanıtım yapma çünkü eğer tantım yapmaya devam edersen izlemeye başlıcam ve her an yeni bölüm geldimi gelmedimi diye tırnaklarımı ve kalemlerimi yemeye başlıcam ki ben bir dizi yüzünden aldığım kararı çiğnetme lütfen daha iki bölüm yayınlandı şöyle bir 10 bölüm olsun ard arda izleyelim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tamam, bir sonraki yorumumu 10. bölümden sonra yaparım artık. :)
      Dizi de rayına oturmuş olur zaten. İlk iki bölüm anne ve babanın hikayesi üzerine kurulu olduğu için biraz ayrı kefeye koymak gerektiğini düşündüm. :):)

      Sil
  3. Bunun Çevirisini KoreanTürk.com Çevirmenleri Almadımı ??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bahsi geçen site sadece kendi içinde çeviri yapıp çevirisini başka yerlerde yayınlamayan bir sitedir. Takip etmedim ama bu diziyi çeviriyorlarsa da hardsub şeklindedir.

      Biz de Yeppudaa Çeviri Çetesi olarak diziyi çeviriyoruz.
      En son 8. bölümü çevirdik. En hızlı ve en kaliteli şekilde çeviriyi yapmaya çalışıyoruz ve izlemek için illa yeppudaa.com'a üye olmanız gerekmiyor. Altyazı sitelerinden herhangi birinden indirip izleyebilir herkes özgürce.

      http://yeppudaa.com/showthread.php?p=1479101#post1479101

      http://www.yeppudaa.com/showthread.php?p=1451999

      http://www.sarangni.info/mov/2816734/gu-family-book.html

      http://divxplanet.com/sub/m/40030/Gu-Family-Book.html

      http://www.turkcealtyazi.org/mov/2816734/gu-family-book.html

      Sil
  4. çevirisini kendi sitesinde yayınlayıp en iyi bir biçimdede yapmakdadırlar ing. alt yazısı gelısınden en gec 24 saat içinde yayınlayıpbizlerle paylasmakta aynı sekılde asyadizi ve asyafanatıklerıde burdan almakta ve sitelerınde yayınlamakta

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çevirilerinin ne kadar kaliteli olduğunu ben bilmiyorum ama izleyicilerden gelen yorumlara göre pek anlaşılır olmuyorlar.
      O nedenle de bizim çevirilerimizi bekleyen çok sayıda izleyici var. Ayrıca onların yapıp yapmadıkları bizi pek ilgilendirmiyor çünkü dediğim gibi hardsub çeviri yapan ve altyazılarını paylaşmayan bir site orası. Bizim amacımız da altyazıları bir siteye bağlı olmadan da kullanmak isteyen kişilere ulaştırmak.
      Seyirciler de nereyi isterlerse orayı tercih eder.

      Yani kısacası bir diziyi 10 farklı grup da çevirebilir. Bizim için mahsuru yok. İsteyen onları tercih etsin isteyen bizi. :):) Sonuçta hepimiz bu çeviri işini sevdiğimizden yapıyoruz ve emek veriyoruz.
      Onlar da emek veriyorlarsa ellerine sağlık diyorum. :)

      Sil
  5. ahh benim de hayatımdan kesinlikle bir wol ryung geçti, nasıl bir diziydi öyle ilk 5'de şimdiden yer edindi, ve kesinlikle yan rol olmasına rağmen wol ryung başrolü çalmış gibi görünüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Herkes bu görüşte zaten. Ne kadar hayranları ve kendi kabul etmese de Gu Family Book denildi mi Kang Chi karakterinden çok Wol Ryung karakteri akla geliyor. :)

      Sil