6 Ocak 2015 Salı

One Sunny Day / Güneşli Bir Gün (2014)

The Master's Sun'dan sonra nedenini kesin olarak anlayamadığımız bir nedenden So Ji Sub ekranlara küsmüştü malum. Bu nedenle son yapımının üzerinden 1 yıldan fazla geçmiş olmasına rağmen hâlâ adı bir projeyle anılmamakta maalesef. Tabii biz So Ji Sub severler olarak ona hasret kalmışken So Ji'nin kısa süre önce bir web dizisinde rol alacağını öğrendik.
Söz konusu web dizisi olunca işler biraz karıştı gerçi. Dizinin bildiğimiz Kore kanallarında yayınlanmaması bizim de ona ulaşmamızı zorlaştırdı. Line Tv uygulamasının sponsor olduğu ve sadece Tayvan'da çalışan bu uygulama nedeniyle bizim izlememiz zorlaştı.
Tüm bunlara rağmen günümüz teknoloji dünyasında fanların yapamayacağı şey yokturun kanıtı olarak bölümleri bir şekilde izleyip, elde etmenin de yolu bulundu tabii.
Henüz tam olarak dizinin kaç bölüm olacağını, net konusunu, hangi günlerde yayınlanacağını bilmesek de 8 bölüm yayınlanmış durumda. Bu web dramalarının en kötü yanlarından biri de bölümlerin sadece 10 ile 15 dakika arasında sürüyor olması. Yani bölüme başlıyorsunuz, tam kendinizi kaptırıyorsunuz derken bir bakmışsınız bölüm bitmiş. Doyamadan, tadı damağınızda kalmış bir biçimde çaresizce yeni bölümü beklemeye başlıyorsunuz.
Uzun bekleyişlerimizin ardından So Ji fanlarından birinin çıkardığı İngilizce altyazı sayesinde biz de sonunda konuşulanları anlayıp dizinin konusuna hasıl olmaya başlayabildik.
An itibariyle ilk 2 bölümün Türkçe altyazısını hazırlamış bulunmaktayım. Yeppudaa'da paylaşımı yapılmakta. İzlemek isteyenler bir tık atsın. :) Altyazıyı indirmek isteyenler de buraya tıklasın. :)

İlk iki bölümde gördüğümüz üzere bizim oğlan oldukça yaralı. Derin bir aşk acısı çekiyor ve başka bir adamla olduğu için ayrılmak zorunda kaldığı eski sevgilisini bir türlü unutamıyor. İşte böyle kendini çok yalnız hissettiği, geçmişe takılıp kaldığı bir haldeyken iş için Jeju adasına gidiyor. Orada bir kızla tanışıyor. Bu kız, onun yaralarına merhem olacak gibi. Tabii bunu ilerleyen bölümlerde göreceğiz.

Dizinin sakin, sessiz, sade ve içten havası çok hoşuma gitti. Jeju adasında sonbahar mevsimini en güzel haliyle yansıtan diziyi izlerken huzur buluyorsunuz. Kısa süreliğine, hani sanki gözünüzü kapayıp o sırada da ufak ama huzurlu bir hayal kurmuşsunuz gibi, başka bir dünyaya uçup sonra geri geliyorsunuz.
Konuşma az, ortam huzurlu, kafa dinlemek için birebir yani.
Fazla vaktinizi de almayacağına göre bence mutlaka bir şans verin diziye.
So Ji Sub'a bu rolün çok yakıştığını söylemeliyim. Tam kendine uygun bir rol bulmuş gerçekten. Onu izlemeye doyamayacağız belki ama en azından hasret gideririz biraz.
Genel bilgilerle yazıyı sonlandırayım.

Kanal: Web Dizisi
Tür: Romantik
Yayın dönemi: 2014
Ülke: Güney Kore
Dil: Korece

OYUNCULAR
So Ji Sub
Kim Ji Won
Lim Ju Eun
Lee Jong Hyuk
Lee Jong Hyun

KONUSU
Sevdiği kişiden ayrılmak zorunda kalmış kalbi kırık ve kendini çok yalnız hisseden bir adam iş için Jeju adasına gider. Kaldığı eski pansiyonda bir kızla tanışır. İkili yavaş yavaş yakınlaşmaya başlar.

FRAGMAN


3 yorum:

  1. Paylaşım için teşekkürler.
    So Ji Sub her zaman ekranlarda olmasını istediğim bir Oppa :)
    Kim ji won ile uyumlarını merak ettim doğrusu.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Ben ikiliyi beğendim. Yaş farkını çok hissetmiyoruz. Oldukça sevimliler. Gönül isterdi ki daha uzun izleyelim onları ama bununla yetineceğiz şimdilik.

    YanıtlaSil
  3. So Ji Sub nasıl bir adam ya arada 15 yaş var ama yok gibi tuhaf :D

    YanıtlaSil