3 Ekim 2012 Çarşamba

Nice Guy / The Innocent Man İlk İzlenimler

Evetttt, dizimiz artık 6. bölümüne geldi. Şimdiye kadar diziyle ilgili düşüncelerim netleşmediği için şöyle uzun uzun, detaylı bir yorum yapmamıştım. Aslında durum yine çok değişmese de artık bir iki kelam etmenin vakti geldi bence.
Öncelikle şimdiye kadar gözlemlediğim kadarıyla karakter değerlendirmemi yapayım.

Kang Ma Roo: Dizinin konusuna aldanıp ilk bölümün yarısına kadar "Vah garibim, birazdan iftira atıp birini öldürdüğünü söyleyerek hapse atacaklar." diye yana yakıla dövünüyorduk. Sevimliliğiyle de kendimizden geçmiştik.
Sonra bir baktık ki kimse bizim bebek yüzlü oğlanımıza suç atmamış. Hasta kardeşini bırakıp aşkından gözünü köre eden noonasının bir telefonuna deli gibi koşup onun işlediği cinayeti kendi üzerine alan kendisiymiş.
Bu noktada biz şok olmuş bir halde saç baş yolarız tabii. "Nasıl yani??? Aptal mısın oğlum sen???" diye ekranın içine girip birkaç tokat atmak istedik ona.
Fakat ne çare ki iş işten geçmiş eriyip bittiğimiz herif hapsi boylamıştır. 6 sene sonra 5 yıl hapiste yatmış,  geleceğin parlak doktoru olma şansını kaybetmiş, kardeşi ölümcül bir hastalığa yakalanmış, bir barda barmenlik yapan, jigalonun teki olarak karşıma çıkmıştır artık.
Tabii noonası zengin bir bunakla evlenmiş, bir çocuk peydahlamış gününü gün etmektedir.
 Sonrasında "İyi de bu adam neyin intikamını alacak?" diye düşünürken oğlanımız kendi ağzıyla nedenleri söyler.
"Senin gibi biri bu kadar yüksekte olamaz. Olursa adaletsizlik olur. Diğer insanların hayalleri biter." cinsinden şeyler söyleyerek kendisini tabiri caizse adalet bekçisi ilan edip kadının elindeki her şeyi almak ister.
Tabii bu noktada ben yine saç baş yolmaya başlayıp "Ulan bu kadını hapse atmayan, suçunu üstlenen sen değil misin? Şimdi ne hakla böyle söylersin? Ne bekliyordun ki?" diye söylenmekle meşguldüm.
Bu amacı için talihsiz bir şekilde ağına düşen, ona karşı masum duygular besleyen noonasının üvey kızı Seo Eun Gi'yi kullanmaya başlayınca ise dizinin ilk yarım saati şefkatle baktığımız adamdan iyice nefret etmeye başlıyoruz.
Yaptıkları noonasından daha beter. Resmen yaptığı hatayı kabullenememiş "Nasıl böyle olur?" diye delirip kime, ne için, nasıl saldıracağını şaşırmış durumda.
Tamamen kendini tatmin etmek için bu intikamın peşine düştüğünü düşünmekteyim.
Şu an için dizideki en haksız ve kötü karakter bence o.
Fakat bir gerçeği atlayamayacağım. Gerçekten çok yakışıklı. Hani karşısına geçip bakarken kızların eriyeceği türden biri...

Seo Eun Gi: Hani gelen vurmuş giden vurmuş bir de ben vursam ne olur ki diye düşünülecek bir karakter resmen. İlk bölümde gördüğümüz karakter akıllı, sivri dilli, kimseye pabuç bırakmayacak türde biriydi.
"Hah işte tam istediğim gibi." diye zevkten dört köşe olmuşken geçen 6 yılın ardından bir şeyler karışıyor...
O kız aptal, saf, hırçın ama bu hırçınlığı sürekli kendisine zarar veren bir kız haline geliyor. Babasının deyimiyle toy bir kız. "Allah Allah ben ilk bölüm yanlış karakteri mi izledim?" diyorsunuz.
Zaten sonrasında kız her yaptığı işi eline yüzüne bulaştırıp babasının öfkesini kazanıp üvey annesinin ön plana çıkmasına neden oluyor.
Bu sırada da kendisini kullandığından habersiz olduğu Ma Roo'ya deli gibi aşık olunca onun için her şey daha da kötü bir hal alıyor.
Tabii ben onun öyle kolay bir şekilde Ma Roo'ya aşık olmasını yanlış bulmuyorum. Ma Roo'ya kim karşı koyabilir ki???
Yine de biraz daha uyanık ve politik olmasını dilerdim. İleride daha mantıklı ataklar bekliyorum.

Han Jae Hee: Hayatın sillesini yemiş bir karakter. Hayatı boyunca eziyet görmüş, zor bir hayat yaşamış, annesi fahişe olduğu için babasının bile kim olduğunu bilmeyen biri. Abisi ve annesi onu geneleve satmak isterken tüm zorluklara rağmen yılmadan bir muhabir olmayı başarmıştır.
Tabii bu sırada komşusu olan Ma Roo'yla birbirlerine aşık olmuşlardır.
Bu noktada bizim henüz nedenini ve kim olduğunu bilmediğimiz bir adamı öldürür. Yardım için Ma Roo'yu çağırır ama Ma Roo suçu üstüne alacağını söyler.
Sonraki 6 senede kendinden 5 yaş küçük bir kızı olan yaşlı bir adamla evlenir. Bir de çocuğu olur.
Muhabirliği bırakıp lüks bir hayat sürmeye başlar.
Bu hayat öyle gözlerini boyar ki eski rezil hayatına dönmemek için her şeyi yapmaya razıdır. Gerekirse en değer verdiği kişiyi gözünü bile kırpmadan feda edebilecek hale gelir.
Şimdi biz ona dizinin kötü karakteri gözüyle baksak da dizide en mantıklı nedenleri olan kişi o. Hatta tek mantıklı nedeni olan kişi o. Tabii ki tüm yaşadığı zorluklar kocasını aldatmasını, üvey kızının arkasından dolap çevirmesini, onu seven birini gözünü bile kırpmadan feda etmesini gerektirmez ama yine de korktuğu bir şey var... "O rezil hayata dönersem ne olur?" Bundan kaçabilmek için güçlenmesi gerekiyor. Bunun için uğraşırken karşısına Ma Roo çıkmış seni olduğun yerden edeceğim deyip de üvey kızıyla birlik olunca istem dışı başka kötü yollara da başvurmak zorunda kalıyor.
Bildiğimiz gibi yalan yalanı, kötülük kötülüğü doğurur... Onunki de bu hesap... Bir kere başlayınca dönmesi mümkün olmuyor...
Kötü karakterlerin talihsizliği olacak ki herkes bu nedenlerine rağmen ondan nefret ediyor...
Tamam ben de sevmiyorum ama Ma Roo'dan daha haksız değil en azından...

Gelelim bir iki ufak tahmine. Herkes Ma Roo acaba Eun Gi'ye gerçekten aşık olacak mı yoksa Jae Hee'yi sevmeye devam mı edecek diye merakla bekliyor.
Benim ilk bölümden beri tahminim kesinlikle Eun Gi'ye aşık olacağı yönünde.

Bir diğer mesele ise acaba Eun Gi dizinin konusunda yazıldığı gibi hafızasını kaybedecek mi?
Bu konuda hala tam emin değilsem de ben Eun Gi'nin zaten hafızasını kaybetmiş olduğunu düşünüyorum.
Geçmişine ait birçok şeyi büyük ihtimalle hatırlamıyordur. 
Yoksa bu saatten sonra hafızasını kaybetmesi diziyi nasıl etkiler bilemiyorum.
Bu konu biraz muallakta. Birkaç bölüm daha izlemek lazım sanırım.

Son mesele de yönetmenin daha önceki projelerindeki gibi yine dizi kötü sonla mı biter?
Malum benim de çok sevdiğim I am Sorry I Love You (Misa) ve A Love to Kill adlı dizilerinin finalinde gülememiştik...
Ben dizinin kötü sonla bitmesi için kesin bir neden göremiyorum. Yani senarist isterse bal gibi bir mutlu son yazabilir. Fakat yok ben illa izleyiciyi verem etcem kötü sonla bitireceğim derse orası beni aşar tabii.

Misa'da geri dönemezdi adamın öleceğini daha ilk bölümden biliyorduk. A Love to Kill'de oğlan abisinin sevgilisine aşık olmuştu. O da etik olarak kabul görülemeyeceği için kavuşmamalarını anlamıştık. Fakat bu dizide elimizi kolumuzu bağlayan bir durum yok. Yani en azından biz yok sanıyoruz.

Bakalım ilerleyen bölümlerde neler göreceğiz...
Şimdilik dizinin güzel ostsini dinleyelim. :)



5 yorum:

  1. Sırf birtanecik yeorimim için bu diziye başlayacaktım ama anlatımda süperdi ellerine sağlık emiş... Hemen başlıyorummm :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler. :)
      Yalnız izlerken saç baş yolmaya başlarsan sorumlusu ben değilim söyliyim. :)

      Sil
  2. Yazını okudum ve yorum yapmazsam çatlarım sanırım.
    Jae Hee zor bir hayat yaşamış; acı çekmiş; hatalar yapmış. Durduğu yeri korumak istiyor tamam; ama kocasını sevmiyor, sadece durduğu yeri seviyor.Onun için kimin yanında olduğu değil, nerde olduğu önemli. Tamam, Ma Ru kendi üstlendi cinayeti; doğru ama çocuk onun zaten sevgilisi ve onun yıllarca yanında kalmış biri değil mi onu aramamak, sormamak ne? Eun Gi'ye karşı bazen anne gibi şefketli davranıp bazen bir vampir gibi saldırıyor. Kötü kadın ama, neden kötü, nasıl kötü; kişiden kişiye ve değer yargılarımıza göre değişir.
    Ma Ru'yu hem seviyorum, hem ona üzülüyorum hemde ona kızıyorum; hatta çok! Eun Gi dimdik bir kız; kendinden emin, dobra, başarısız olduğunu düşünmüyorum, kız başarılı olur; eğer birileri elini eteğini çekerse. Sendikalarla anlaşma yapması babasının cebine zarar; babası için başarısız ama benim açımdan başarılı. İnanıyor ve inandığını savunuyor; kendini bunun için ortaya atıyor. Eun Gi bence en büyük hatasını Ma Ru'ya yaklaşmakla yaptı. Çok acı çekicek ki daha 8. bölümü bitirmeme rağmen şimdiden için için yanıyorum onun yüzünden. Aptalca bir aşk onunkisi bize göre belki ama bakınca; ne bencillik var aşkında, ne hırs, ne yalan, nede ihanet. Kenar süsüde değil o, güçlü; kendine gücü yetmese de Ma Ru'yu korur diyorum. Ma Ru bana kalırsa şimdiden onu sevmeye başladı, ama aşık olur mu bilmiyorum.
    Dizinin sonuna gelince bende mutlu biteceğini sanmıyorum pek. Bir şekilde yanacağız ama neremizden bilmem. Kime ağlayacağız; saçımız başımız kimin için yolunacak bilmem. Sarıla sarıla ağlarız artık anacım. :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Jae Hee doğru yapıyor demiyorum ben de ama kendince en haklı kişi o bence. Yani yaptığı şeyler için ciddi anlamda önümüze işe yarar bahaneler sunabilir. Kocasını sevmediğini bence kocası da biliyordur. Zaten ne için ve nasıl evlendiklerini henüz bilmiyoruz. Avukat olayına gelince Ma Roo'yu öğrenince adamı baştan çıkartmakta buldu çareyi. Eun Gi konusuna gelince de Eun Gi'nin ona tavırlarını görünce yerinin sağlam olmadığını anladı ve güce kavuşup elindekileri kaybetmeyi önlemek istedi.
      Ben de sevmiyorum kadını ama düşüncelerim de bu yönde. :)
      Son konusunda ben mutlu son bekliyorum.

      Eun Gi ise biraz daha politik olmalı diye düşünüyordum ki 7. bölümde istediğim gibi davrandı umarım böyle devam eder.
      Ma Roo'ya aşık olması da zaten normal geldi bana. Ma Roo'ya kim hayır diyebilir ki? :)

      Sil
    2. Eun Gi gibi bir kız hayır diyebilir; kalır ki dedi ama lafını yuttu tabi. Kız kendini bile bile ateşe attı; artık yanmak vaktidir :)
      Nabalım; altta kalanın canı çıksın.
      Kim kimi yerse.
      :)

      Sil