15 Nisan 2015 Çarşamba

Yumurtalı Rulo / Korean Egg Roll / Gye Ran Mal E


Daha önce Koreli arkadaşımdan öğrendiğim pilavlı omlet tarifini deneyerek kendimce bir şeyler yapıp sizlerle paylaşmıştım. Bu kez de hepimizin Boys Over Flowers'da gördüğü Go Jun Pyo'nun ağzına tıkıp yediği yumurtalı rulo tarifi denememi sizlerle paylaşacağım. Bu kez birkaç kez deneyip püf noktaları öğrendikten sonra sizlerle paylaşıyorum. Önce malzemeler:

4 yumurta
1 yemek kaşığı un (tepeleme olmayacak)
1 çay kaşığı soya sosu (soya sosu tuzlu ise, tuz koyarken onu da göz önünde bulundurun)
İnce kıyılmış maydanoz ve yeşil soğan (isteğe göre çok ince doğramak şartıyla yeşil biber, haşlanmış ıspanak, rendelenmiş havuç gibi sevdiğiniz sebzelerle zenginleştirebilirsiniz. İnce doğranmış salam, sosis, sucuk da koyabilirsiniz, güzel oluyor.)
Tuz, karabiber, kırmızıbiber ve istenirse diğer baharatlardan.

Gelelim yapılışına:

Önce yumurtaları iyice çırpın, sonra unu yavaş yavaş ekleyerek çırpmaya devam edin. Topak topak olmaması için hızlı çırpmaya çalışın. Son olarak diğer malzemeleri de ilave ederek çırpın ve geniş bir yanmaz tavaya çok az yağ koyarak kızmasını bekleyin. Bu karışımı tavaya ortasından dökerek boşaltın ve dibinin yanmamasına dikket edin. Yanmaya yakın gibi aşırı kızarırsa rulo yaparken zor olur ve orjinalindeki görüntüyü vermez. Ayrıca tavaya döktükten sonra hafif sallayın ama sakın karıştırmayın yoksa üstü pütür pütür olabilir. Son olarak tavadan aldığınız ruloları biraz ılınınca rulo şeklinde sarın. İsterseniz içine krem peynir veya zeytin ezmesi koyarak da sarabilirsiniz. Son olarak ince ince keserek tabağa dizin.


Püf Noktalar:
  • Tavanızın geniş olması tavsiyemdir.
  • Fazla pişirmemek kaydıyla pişirme derecesini zevkinize göre ayarlayabilirsiniz, misal ben az pişirdim.
  • Pişen yumurtayı sarmadan önce biraz ılımasını bekleyip tavadan kaydırarak düz bir zemin ya da tabağa alırsanız sarma işlemi daha kolay olacaktır.
  • Sebzeleri mümkün olduğu kadar ince doğrayın.
  • Yumurtayı kısık ateşte, yavaş yavaş pişirin.
  •  Ruloyu sardıktan sonra tavada altlı üstü çok kısa bir süre daha pişirip ardından keserseniz görüntüsü ve tadı daha güzel olacatır.
Afiyet Olsun. :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder