18 Haziran 2012 Pazartesi

Gaksital / Bridal Mask / Maskeli


Gaksital / Bridal Mask / Maskeli 1-6. Bölüm İzlenimi


Bu diziyi daha fragmanını izlediğim gün gözüme kestirmiş, işte tam benlik bir yapım demiştim. İzlediğim 6 bölüm de bana yanılmadığımı gösterdi. Şu sıralar en merakla beklediğim dizi bu. Türkçe altyazısı gelir gelmez ilk fırsatta geçiyorum ekranın karşısına...


1930'lu yıllarda Kore Japonya işgali altındadır. Japonlar ve onlarla işbirliği yapan Koreliler gününü gün ederken Kore halkı sefalet içindedir. Sürekli Japonların eziyetleriyle karşı karşıyadırlar.

Tabi bu düzene her toplumda olacağı gibi karşı çıkmak isteyen Koreliler de yok değildir. Dizi imparatoru korumaya çalışırken çok güvendiği dostlarının ihanetine uğrayıp öldürülmüş bir adamın iki oğluyla olaylara giriş yapar. 

Büyük olan çok çalışkandır ama üniversitede okurken gizlice örgüt kurup Japonlara yakalanınca işkenceden delirmiş numarası yapıp hapisten çıkar. Bir maske takarak kimseye kim olduğunu söylemeden babasına ihanet edenlerden intikam alma peşine düşer.



Tüm bunlardan habersiz abisinin okuması için her gün eziyetli bir şekilde çalışan küçük çocuk ise abisinin bu hale gelmesiyle ne yapacağını bilemez ve Japonlarının emrinde çalışmaya başlar.


Bu nedenle de tüm Koreliler ondan nefret edip döneklik yaparak vatanına ihanet ettiğini söyler. Bu yüzden ailesine de kötü davranırlar. Buna artık kaderin bir cilvesi mi denir bilinmez Gaksital yani Maskeli'yi yakalama görevi Lee Kang To'ya yani abisinin Maskeli olduğundan habersiz kardeşine verilir. Böylece abi kardeş karşı karşıya gelir ve sonunda abinin ölümü kardeşinin elinden olur...

Lee Kang To abisinin Gaksital olduğundan habersiz yana yakıla onu ararken Gaksital'in sürekli kurtarmaya çalıştığı kızın peşine düşer. Amacı onu yem olarak kullanıp Gaksital'i yakalamaktır. Gelin görün ki bu kız Lee Kang To'nun çocukluk aşkı çıkar. Kang To bilmeden sevdiği kıza işkence etmiş hatta bilmeden de olsa onu vurmuştur.


İş bu ya, kız herşeyden habersiz Kang To'dan nefret etmekte onu en azılı düşmanı olarak görmektedir. Eline geçirse bir kaşık suda boğacaktır hatta.


Kaderin Kang To'ya oynadığı oyunlar bu kadarla sınırlı kalmamıştır. Sevdiği kız bir de babasına ihanet eden adamın oğlu olan en iyi arkadaşının da çocukluk aşkıdır.


Tabii her şey bu kadarla kalır mı hiç? Bir de tüm bunların üstüne abisi ve annesinin intikamını almak için Kang To en yakın arkadaşının abisini öldürüp yeni maskeli olunca işler iyice çıkmaza girer. 

Artık Gaksital Kang To'dur. Fakat çok yalnız kalmıştır. Absini de kendi elleriyle bilmeden öldürmüş, annesini kaybetmiş, sevdiği kız tarafından nefretle edilen, tüm Korelilerin vatan haini olarak gördüğü biridir. 

İlerleyen bölümleri sabırsızlıkla bekliyorum. Abisinin tahtını devralan yeni Gaksital neler yapacak?

Unutmadan fragmanı da ekliyim.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder